Data Governance Manager

  • Brussel
  • Full time
  • Smals
< Back to search results

Als Data Governance Manager ben je verantwoordelijk voor het definiëren en implementeren van het ‘data governance’-programma bij het RIZIV. Je bent de drijvende kracht achter de operationele governance en ondersteunt de transformatie van het bedrijf om het meer datagericht te maken.

Het RIZIV is een belangrijke speler in de sector van de sociale zekerheid, met een dubbele missie: iedereen toegang bieden tot betaalbare gezondheidszorg van hoge kwaliteit en een adequaat vervangingsinkomen bieden in geval van arbeidsongeschiktheid of moederschapsverlof/vaderschapsverlof.

Concreet geef je leiding aan het team Data Governance en Data Quality binnen het Data Office. Je rapporteert aan de Chief Data Officer.

Je zet een Comité voor Data Governance op met de Business Units om de voortgang van het programma te bewaken en prioriteiten te stellen.

Je definieert de rollen en verantwoordelijkheden voor data governance in de hele organisatie (data owner, data stewards, data custodian).

In nauwe samenwerking met de Business Data Stewards coördineer je de definitie van businessglossaria en het beheer van metadata in een datacatalogus.

Je implementeert de tools voor data governance, metadatabeheer en meer specifiek datakwaliteitsbeheer.

Je definieert en implementeert het programma voor de continue verbetering van de kwaliteit van masterdata en operationele data met de Business Units van het RIZIV. Je stelt niveau-indicatoren vast voor de kwaliteit en governance van de gegevens.

Je geeft leiding aan een team dat verantwoordelijk is voor het valideren van de kwaliteit van zorggegevens afkomstig van de verzekeringsinstellingen (de ziekenfondsen).

Je speelt een actieve rol (samen met de CDO en de Chief Data Architect) in de werkgroepen met de verzekeringsinstellingen met het oog op de verbetering van de processen voor gegevensuitwisseling (kwaliteit van de gegevens, consistentie van de stromen, frequentie van de uitwisseling, gemeenschappelijke repository’s en koppelingscapaciteit).

Je neemt deel aan projecten met externe partners, zoals de invoering van het Health Data Agency op federaal niveau.

Je speelt een rol in de ‘gegevensevangelisatie’ als drijvende kracht achter de Data Community. Je begeleidt en coacht de leden van de Data Community op het gebied van data governance en bij de invoering van regels en tools.

Profiel

Je hebt een master in de informatica of in een economische richting, met een bijkomende opleiding in informatica en/of in data management.

Je beschikt over minimaal 5 jaar ervaring met gegevensbeheer binnen grote organisaties.

Je bent vertrouwd met data governance en je hebt een goede kennis van gangbare praktijken op het gebied van datakwaliteitsbeheer. Ervaring in het modelleren van bedrijfsprocessen is een extra troef (BPMN).

Kennis van conceptuele gegevensmodellering en kennis van de regelgeving inzake gegevensbescherming (GDPR) is een pluspunt.

Je hebt een basiskennis van data quality management- en/of meta data managementtools.

Je beschikt over een goede analytische geest en een goed synthetisch vermogen en je bent resultaatgericht.

Je bent zelfstandig maar kan ook in teamverband werken binnen een transversale organisatie.

Je hebt goede mondelinge en schriftelijke communicatieskills.

Je luistervermogen en je coachingcompetenties zorgen ervoor dat je de medewerkers kan helpen zich te ontwikkelen.

Je hebt een goede kennis van de tweede landstaal en bent in staat je uit te drukken in het Engels.

Aanbod

  • Je krijgt een gevarieerde, uitdagende en maatschappelijk relevante job waarbij je bijdraagt aan IT-oplossingen die een belangrijke rol spelen in de samenleving. Onze slogan ‘ICT for society’ weerspiegelt dit perfect.
  • Zoek je een goede balans tussen werk en privéleven? Geniet van flexibele werkuren en maak gebruik van ons zeer uitgebreid telewerkbeleid.
  • We bieden ruime interne en externe opleidingsmogelijkheden, waardoor je je technische skills en persoonlijke vaardigheden voortdurend kunt aanscherpen.
  • We bieden je een competitief salaris, aangevuld met extralegale voordelen zoals hospitalisatieverzekering, aanvullend pensioenplan, maaltijdcheques, ecocheques,… IT-functies kunnen rekenen op een mobiliteitsbudget met de keuze voor een bedrijfswagen en/of terugbetaling openbaar vervoer.
  • We voeren een gelijkekansenbeleid en vinden o.a. equal pay belangrijk.
Apply for a job