Java Architect

  • Brussel
  • Full time
  • Java / J2EE
  • Smals
< Back to search results

Als Java Architect kom je terecht in een moderne IT-omgeving waarbij de mainframe enkele jaren geleden werd vervangen door applicaties ontwikkeld in JAVA met integratie naar SAP (FICO en HRM).

In het kader van een verdere digitale evolutie is het de bedoeling “papieren” interacties zoveel mogelijk te beperken door performante en moderne applicaties ter beschikking te stellen. Op dit ogenblik ligt de focus eveneens op het verlengen van de levensduur van bestaande business-toepassingen en worden de verschillende middleware-componenten geüpgraded of vervangen. Een evolutie naar SAP HANA, de inzet van AI … zijn projecten die ook op stapel staan.

Als Java Architect maak je deel uit van een team van 12 mensen dat op een agile/scrum manier is georganiseerd.

Je zorgt voor een betrouwbare software-architectuur op applicatieniveau waarbij je ook met de niet-functionele vereisten (performantie, schaalbaarheid, veiligheid  …) rekening houdt. In dit kader definieer en onderhoud je de architectuurplannen, de ontwikkelingsstandaarden en het algemeen technisch kader.

Je waakt over de toepassing van de regels inzake IT governance betreffende het schrijven van software die bij het team optimaal dienen geïntegreerd te worden. Je verleent hierbij advies aan analisten en je zorgt voor de technische opzet van de projecten en de implementatie van de hoofdcomponenten van je architectuur. Tevens coach je de Java-ontwikkelaars en stel je de planning mee op.

Tevens coach je de Java-ontwikkelaars en stel je de planning mee op.

Als “hands-on” Architect werk je zelf mee aan de implementatie van complexe modules en doe je een review van de code waar nodig.

Vanuit je rol zal je ook samenwerken met andere instellingen van de sociale zekerheid evenals met externe leveranciers.

Profiel

Je beschikt over een bachelor- of masterdiploma en hebt minstens 4 jaar ervaring als Architect of Lead Developer in een client/server en/of een web-based Java-omgeving.

Je hebt een grondige kennis van design patterns en van de meeste tools die worden gebruikt: SPRINGsuite, Angular, GITLab, KeyCloack,  XML, SOAP- en REST-web services, Service Bus.

Je hebt een goede kennis van relationele databases en design (MySQL, DB2).

Je bent goed vertrouwd met agile ontwikkeling en de concepten “Continuous Integration” en “Application Lifecycle Management” (Jenkins, Gradle, Maven, Bamboo, JIRA, Confluence, Gliffy).

Tevens heb je een uitstekende kennis opgebouwd in component based development en service oriented architecture.

Je hebt een analytische en kritische geest en maakt keuze op een realistische en verantwoorde manier.

Je bent creatief en gepassioneerd en brengt vernieuwende ideeën aan.

Je volgt de technologische evoluties en breidt graag je kennis uit met nieuwe inzichten.

Je werkt zelfstandig en onderneemt de nodige stappen om resultaten te boeken. Tegelijk werk je ook graag in teamverband en ben je een goede communicator.

Je bent flexibel en stressbestendig.

Tot slot heb je een goede kennis van de andere landstaal.

Aanbod

  • Je krijgt een gevarieerde, uitdagende en maatschappelijk relevante job waarbij je bijdraagt aan IT-oplossingen die een belangrijke rol spelen in de samenleving. Onze slogan ‘ICT for society’ weerspiegelt dit perfect.
  • Zoek je een goede balans tussen werk en privéleven? Geniet van flexibele werkuren en maak gebruik van ons zeer uitgebreid telewerkbeleid.
  • We bieden ruime interne en externe opleidingsmogelijkheden, waardoor je je technische skills en persoonlijke vaardigheden voortdurend kunt aanscherpen.
  • We bieden je een competitief salaris, aangevuld met extralegale voordelen zoals hospitalisatieverzekering, aanvullend pensioenplan, maaltijdcheques, ecocheques,… IT-functies kunnen rekenen op een mobiliteitsbudget met de keuze voor een bedrijfswagen en/of terugbetaling openbaar vervoer.
  • We voeren een gelijkekansenbeleid en vinden o.a. equal pay belangrijk.
Apply for a job